[caption id="" align="aligncenter" width="368"]

Składniki:
- 1 woreczek ryżu
- mała cebula (biała - ostrzejsza lub czerwona - delikatniejsza)
- 1 większe jabłko
- pół puszki kukurydzy
- 250 g opakowanie paluszków krabowych (surimi - mogą być mrożone)
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- 4-5 łyżek majonezu
- łyżka posiekanego drobnego szczypiorku
- sól i pieprz świeżo zmielony do smaku
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
Paluszki krabowe rozmrozić. Na pół rozmrożone pokroić w drobną kosteczkę. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić do całkowitego rozmrożenia. W tym czasie pokroić w drobną kosteczkę cebulę i obrane jabłko. Przełożyć do miski, dodać pokrojone paluszki krabowe, ostudzony ryż, majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Tuż przed podaniem posypać drobnym posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Zapraszam na stronę o tematyce zdrowego podejścia do życia, treningu i odżywiania.
OdpowiedzUsuńwww.cel-forma.pl
Bo w zdrowym ciele zdrowy duch!!