[caption id="" align="aligncenter" width="442"]

Składniki:
- 800 g kapusty kiszonej
- 2 cebule
- 400 g pieczarek
- 2 łyżki oleju
- sos borowikowy Knorr
- sól i pieprz świeżo zmielony do smaku
[caption id="" align="aligncenter" width="265"]

Kapustę pokroić drobno, ugotować do miękkości. Jeśli jest zbyt kwaśna przepłukać wcześniej wodą.
Cebule obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na 2 łyżkach oleju.
Pieczarki obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki i dodać do zeszklonej cebuli. Całość przesmażyć aż odparuje sok i wtedy dodać do gorącej, ugotowanej, odcedzonej kapusty, wymieszać, dodać proszek sosu borowikowego, doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie jeśli będzie taka potrzeba solą, dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. Farsz w zasadzie gotowy. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz