Składniki:
- 250 g żółtego sera w jednym kawałku
- 150 g (1 opakowanie) serka twarogowego "Hochland Kanapkowy z szynką"
- 100 g szynki w plasterkach
- papryka słodka w proszku do smaku
- pieprz mielony do smaku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
W rondelku zagotować wodę. Ser włożyć do foliowego woreczka i szczelnie zawiązać, włożyć do rondelka z zagotowaną wodą. Zestawić z ognia i już nie gotować. Woda powinna zakryć swobodnie cały kawałek sera. odczekać ok 10 minut aby ser był dobrze miękki, elastyczny ale nie rozpływający się. Kiedy ser jest w kąpieli wodnej możemy przygotować farsz. Serek przełożyć do miseczki, szynkę pokroić w kosteczkę i dodać do serka, Doprawić pierzem i papryką w proszku, wymieszać. Natkę posiekać bardzo drobno. Miękki ser żółty wyjąć z woreczka i delikatnie rozwałkować na prostokątny placek o grubości ok. 3-5 mm, posmarować farszem, posypać posiekaną natką, zwinąć dosyć ciasno w roladę, Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. Po schłodzeniu roladę można kroić w dowolnej grubości plastry. Smacznego :)
Super pomysł
OdpowiedzUsuńTeż robię roladę z sera
http://dobrakuchniamamy.blogspot.com/2014/09/rolada-z-sera.html
znakomita rolada :) na kanapke w sam raz :) ja polecam na kanapke domowe wedliny
OdpowiedzUsuńhttp://oobzarciuch.blogspot.com.es/search/label/domowa%20w%C4%99dlina
chętnie taką zrobimy :) a to inne dania serowe
OdpowiedzUsuńhttp://ronddel.blogspot.com/search?q=ser+%C5%BC%C3%B3%C5%82ty+przepisy
Pysznw rolada ja tez dodaje do środka serek topiony domowy i polecam domowy wyrób serów np feta camembert parmezan http://blog.winoiser.com
OdpowiedzUsuńtez mi leciala:)a robilam dosyc czesto, tylko srodek smarowalam serkiem topionym, byla tez czerwona papryka drobno pokrojona, koperek, dobre sa tez ogorki konserwowe, no, ale tyle ile ludzi tyle smakow:)pzdr
OdpowiedzUsuńBardzo fajna jest taka rolada, kiedyś bardzo często ją robiłam. U mnie dzisiaj żeberka z cebulą w sosie własnym
OdpowiedzUsuńhttp://bulkazchlebem.pl/zeberka-z-cebula-w-sosie-wlasnym
Rolada - brzmi apetycznie:) a od siebie polecam pastę z sera żółtego - znakomita na kanapki:
OdpowiedzUsuńhttp://kopalniasmaku.pl/przepisy/21-100011-pasta_z_sera_zoltego.html
Świetny pomysł, zapraszam na czosnkowy boczek pieczony do kanapek http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/11/boczek-pieczony-do-kanapek.html
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Świetny pomysł, zapraszam na czosnkowy boczek pieczony do kanapek http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/11/boczek-pieczony-do-kanapek.html
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Żółte sery są the best, dojrzewające nawet porządkują florę bakteryjną - http://www.stachurska.eu/?p=17491 .
OdpowiedzUsuńJa dodaje jeszcze kilka grzybków marnowanych i paprykę czerwoną dla smaku i ładniej wygląda
OdpowiedzUsuńZapiszę, zrobię i zadziwię domowników :D
OdpowiedzUsuńhttp://www.buster.pw/buster-na-porodowce/
Meh, połączenie białego i żóltego sera dla mnie niestrawne... Na samą myśl mi się zbiera na mdłości.
OdpowiedzUsuńwygląda to obrzydliwie...
OdpowiedzUsuńPyszna rolada ja tez dodaje do środka serek topiony domowy i polecam domowy wyrób serów np feta camembert parmezan http://blog.winoiser.com
OdpowiedzUsuńrolada jest super, tylko trzeba mieć dobry gatunkowo ser, żeby się nie rozpadło wszystko
OdpowiedzUsuńhttp://elwirski.blogspot.com
Zgadza się, ser musi być dobry i nie ma mowy o seropodobnych zamiennikach :)
OdpowiedzUsuńTo nie patrz ;) masz takie prawo.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z tą roladą !!! Rolada godna wypróbowania.
OdpowiedzUsuńhttp://dobre-rady-pomoc.blogspot.com/2014/08/pomys-na-saatke-z-brokuem-serem-feta.html
Muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńZpraszam serdecznie na moją organiczną zupę pomidorową!
http://www.izagotuje.pl/2015/04/zupa-pomidorowa-zupa-pomidorowa-z-kluskami-zupa-pomidorowa-z-ryzem-przepis-na-zupe-pomidorowa-jak-zrobic-zupe-pomidorowa-kalorie-co-na-obiad-czysta-zupa-pomidorowa-pomidorowka.html
Intrygujący wpis. Podziękowania dla autora.
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń