"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

wtorek, 20 stycznia 2015

Surówka z pora i selera konserwowego

Dzisiaj polecam surówkę o bardzo wyrazistym, zdecydowanym smaku, która pasuje zarówno do mięs jak i do ryb. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu :) 

[caption id="" align="aligncenter" width="368"] Surówka z pora i selera konserwowego[/caption]

Składniki:

  • 1 duży por z długą jasną częścią

  • 1 słoik selera konserwowego

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki majonezu Winiary

  • cukier do smaku

  • sól do smaku

  • sok z cytryny do smaku


 

Por dokładnie umyć i pokroić w bardzo cienkie plasterki, selera odsączyć na sitku. Do miski włożyć pokrojonego pora i odsączony seler, dodać jogurt wymieszany z majonezem, doprawić do smaku cukrem, solą i sokiem z cytryny. Po dokładnym wymieszaniu składników surówka gotowa.  Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Mniam! Uwielbiam seler w sałatkach. Ja na swoim blogu jeszcze nie umieściłam przepisu na sałatkę z selerem, ale właśnie mnie zainspirowałaś! :) Pozdrawiam
    http://bezglutenowi.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń