[caption id="" align="aligncenter" width="442"]

Składniki:
- filet z piersi kurczaka
Marynata:
- pół szklanki mleka (orientacyjnie)
- ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól, pieprz do smaku
- pół łyżeczki mieszanki przypraw w wiórkach : suszone pomidory z chilli i oregano
Dodatkowo:
- jajko do panierowania (rozmącone z solą)
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Filet z piersi podzielić na dwie części tak aby powstały dwa cieńsze i delikatnie je rozbić.
W głębokim talerzu wymieszać mleko z przyprawami, zanurzyć filety z piersi, odstawić na min. godzinę albo i dwie (im dłużej tym lepiej)
Na patelni rozgrzać olej. Z marynaty wyjmować kolejno filety i panierować w bułce, posolonym jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Smacznego :)
Nieodłącznym dodatkiem do dań mięsnych są surówki - może zainteresuje Cię któraś z moich KLIK :)
takich jeszcze nie jadłam :) musza być pyszne!
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie na moje mięsne dania
http://oobzarciuch.blogspot.com/search/label/Dania%20mi%C4%99sne?max-results=6
pozdrawiam!
Dobra koncepcja.
OdpowiedzUsuńPolecam w winie
http://inews.com.pl/WordPress3/kurczak-w-winie
Pycha, zapraszam na piersi kurczaka z suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej
OdpowiedzUsuńhttp://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/11/piersi-z-kurczaka-z-suszonymi.html
pozdrawiam
pyszne!
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
http://ronddel.blogspot.com/search?q=kotlety
Ciekawy pomysł z wykorzystaniem mleka. Pozdrawiam i zapraszam na pyszne obiady domowe http://www.przepis-kulinarny.pl/kotlety-mielone.html
OdpowiedzUsuńbardzo oryginalny pomysł!
OdpowiedzUsuńhttp://dobrakuchniamamy.blogspot.com.es/2014/06/filet-z-kurczaka-z-oscypkiem.html
dzisiaj wypróbuję i na obiad będą kotlety, a do siebie zapraszam na wyrób domowych serów: camembert, koryciński, feta, oscypek i inne lub cydru i miodu http://blog.winoiser.com/
OdpowiedzUsuńTakie kotlety to pychota, kiedyś słyszałam że ludzie moczą w mleku wątróbkę wieprzową, dzięki czemu wątróbka zupełnie inaczej smakuje i staje się krucha.
OdpowiedzUsuńZapraszam na karkówkę z pieczarkami i cebulką:
http://www.dobre-rady-pomoc.blogspot.nl/2014/09/pomys-na-karczek-pieczony.html
Pyszne!
OdpowiedzUsuńPolecam kotlety z ananasem
http://dobrakuchniamamy.blogspot.com/2014/07/kotlet-schabowy-z-ananasem.html
podzielam zdanie przedmówcy:) brzmi apetycznie:) zapraszam do siebie na aromatyczną potrawkę z ciecierzycą i indykiem:
OdpowiedzUsuńhttp://kopalniasmaku.pl/przepisy/154-100137-aromatyczna_potrawka_z_ciecierzyca.html
Pozdrowienia!
szczerze powiedziawszy w mleku to jeszcze nie jadłam, ale ufam, że smakują wybornie...:)
OdpowiedzUsuńAlarmująco fajny i prosty sposób. Na pewno spróbuję:). Pozdrawiam z Bydgoszczy
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie dobrane przyprawy, u mnie spróbuj kotletów z piersi kurczaka z pieczarkami i kukurydzą
OdpowiedzUsuńhttp://bulkazchlebem.pl/piersi-z-pieczarkami-i-kukurydza
Dobrze dobrane przyprawy, zapraszam na moje smaczne obiady http://www.ewa-gotuje.pl/przepisy-na-obiady-k3.html
OdpowiedzUsuńNie jest tak, że masz nadwagę bo jesz za dużo? Masz nadwagę bo jesz za mało? To prawda! Jesz za mało substancji
OdpowiedzUsuńodżywczych potrzebnych dla organizmu. Teraz masz szansę uzyskać idealną figurę i cieszyć się nią tak długo jak zachcesz.
Zyskasz piękną sylwetkę,doskonałą kondycję, świetne samopoczucie, odporność na wiele chorób.
Osiągniesz to stosując świetny program, który jest dla każdego (idealnafigura.com/gberes).
Ciekawy pomysł z wykorzystaniem mleka. Pozdrawiam i zapraszam na pyszne obiady domowe http://www.przepis-kulinarny.pl/
OdpowiedzUsuńMoże się przyda: Prof. Cichosz odradza oleje - http://www.stachurska.eu/?p=1136 .
OdpowiedzUsuń