Składniki:
- 3 podwójne filety śledzi marynowanych (obrane ze skóry)
- 1 cebula
- 1 duże twarde jabłko
- pęczek rzodkiewek
- szczypiorek
- 4-5 łyżek gęstej śmietany (można zastąpić jogurtem Bałkańskim)
- 1 czubata łyżka majonezu
- sól do smaku
- 1 płaska łyżeczka cukru
- sok z cytryny do smaku
Jak zamarynować śledzie pisałam w jednym z wcześniejszych postów. Znajdziecie go klikając TUTAJ.
Śledzie pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę i jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski, dodać śmietanę, majonez, posiekany szczypiorek, startą na dużych oczkach tarki rzodkiewkę, wymieszać doprawić do smaku cukrem, solą i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki aby smaki przeszły sobą. Sałatka najlepiej smakuje jeśli jest dobrze schłodzona. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz