Składniki:
- dwa ugotowane uda od kurczaka lub podwójna pierś
- 300 g mrożonych warzyw Trio (różyczki kalafiora i brokuła z mini marchewkami)
- przyprawa do kurczaka
- opakowanie ciasta francuskiego
- białko jajka
- sól
- 2 łyżki oleju
Mięso z ugotowanego kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić zamrożone warzywa, delikatnie posolić, przykryć i dusić kilka minut aż warzywa będą miękkie ale nie mogą się rozpadać. Gotowe warzywa odkryć i ostudzić.
Piekarnik nagrzać do 200*C.
Ciasto francuskie wyjąć z opakowania, rozwinąć i lekko rozwałkować. Pokroić na 6 kwadratów. Na każdym kawałku układać łyżkę mięsa i porcję warzyw. Zlepiać w trójkąty dociskając każdy bok widelcem. Ułożyć na blaszce i posmarować wierzch każdej kieszonki białkiem. Wstawić do gorącego piekarnika na ok.30 minut. Kieszonki muszą się pięknie zarumienić. Gotowe !



Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz