Składniki:
- 4 placki tortilli
- 2 opakowania po 150 g serka śmietankowego Łaciaty
- cebula dymka ze szczypiorkiem
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- sałata (najlepiej kolorowy mix)
- sól, pieprz do smaku
- 2 szczypty przyprawy "Pomidory z chilli i oregano" w wiórkach
Serki przełożyć do miseczki i doprawić do smaku podanymi przyprawami. Szczypiorek i cebulkę drobno pokroić i dodać do serków.
Każdy placek tortilli posmarować doprawionym serkiem, posypać warstwę odsączonego tuńczyka, ułożyć warstwę porwanej sałaty.
Obłożone farszem tortille zwijać w dosyć ciasne ruloniki. Każdy z nich zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na kilka godzin aby całość przeszła smakiem a placki w tym czasie zmiękną. Przed podaniem pokroić po skosie w małe porcje tworząc przekąski na jeden kęs. Dodatkowo można związać każdą szczypiorkiem dla dekoracyjnego efektu. Smacznego :)
Domowe placki tortilli - kliknij !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz