"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

środa, 25 lutego 2015

Pasta z łososiem - na kanapki

Kolejny pomysł na nienudne kanapki czyli pasta. Pasty mają to do siebie, że można je wyczarować ze wszystkiego, pod warunkiem umiejętnego dobrania składników i ich proporcji. Dobrania w taki sposób aby trafiało w nasz smak i gust :)

Dzisiaj pasta z łososiem. Idealnie smakuje na kanapkach wyłożonych sałatą lub miksem sałat. Polecam :)

[caption id="" align="aligncenter" width="368"] Pasta z łososiem[/caption]

Składniki:

  • kanapkowy serek śmietankowy np. Hochland (opakowanie 150 g)

  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

  • 3 ugotowane żółtka jaj

  • 1 łyżka majonezu

  • puszka Łososia w wodzie (kupiłam w Biedronce)

  • pieprz cytrynowy do smaku

  • sól do smaku

  • drobny szczypiorek - ilość wedle uznania


 

 

Łososia odsączyć z wody. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane żółtka włożyć do miseczki (białka można zjeść ;) ), dodać serek, koncentrat pomidorowy, majonez, pierz, sól. Dokładnie wymieszać widelcem. Szczypiorek posiekać, dodać razem z odsączonym z wody łososiem i ponownie wymieszać. Pasta gotowa. Smacznego :)

 

1 komentarz:

  1. Łosoś super, zapraszam do zdrowego podejścia do życia na cel-forma.pl

    OdpowiedzUsuń