"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

poniedziałek, 9 lutego 2015

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Kolejny pomysł na pastę, która idealnie urozmaici najważniejszy posiłek dnia czyli śniadanie. Świetnie sprawdzi się również na kolację - bo czemu nie :)


Składniki:

  • 1 serek twarogowy z chrzanem np. Łaciaty lub Almette

  • 1 serek śmietankowy topiony

  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym

  • koperek lub szczypiorek

  • 3 jajka ugotowane na twardo

  • sól i pieprz do smaku


 

Serki dokładnie połączyć, dodać odsączonego tuńczyka, pokrojone w kostkę jajka, posiekaną zieleninę, doprawić do smaku i gotowe. Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Pasta , że aż palce lizać ;) Pychotka na jutrzejsze piątkowe śniadanie :* buziol

    OdpowiedzUsuń
  2. Qchenne kaprysy12 lutego 2015 19:29

    Smacznego, buziaczki :*

    OdpowiedzUsuń