[caption id="" align="aligncenter" width="368"]

Składniki:
- 500 g chudego sera twarogowego mielonego (ja użyłam z Netto - Mlekoma emilki)
- 3 jajka
- 2 pełne szklanki mąki
- 4 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
- cukier lub cukier puder do posypania
Jajka roztrzepać z cukrem, dodać twaróg, ponownie roztrzepać, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać żeby nie było grudek. W rondelku rozgrzać olej. Na rozgrzany olej wkładać małą łyżeczką porcje ciasta (łyżeczkę za każdym razem przed nabraniem porcji ciasta maczać w gorącym oleju). Smażyć pączusie na złocisty kolor z każdej strony. Usmażone wyjmować na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Dekorowanie: jeśli chcemy obtaczać je w zwykłym cukrze to najlepiej to zrobić kiedy pączusie są jeszcze gorące. Natomiast jeśli chcemy mieć je wykończone cukrem pudrem dobrze jest je przed tym lekko ostudzić żeby puder nie rozpuścił się.
Smacznego :)
Przepis na domowy cukier waniliowy !!! Kliknij !!!
W przepisie podaję cukier z prawdziwą wanilią (domowy) ale jeśli takiego nie macie to oczywiście możecie użyć 3 łyżki cukru + 1 łyżka cukru wanilinowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz