"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

sobota, 4 października 2014

Surówka z pora, jabłka i marchewki

 


Składniki:

 

  • 1 por z długą jasną częścią

  • 1 duże jabłko

  • 1 średnia marchewka

  • 2 łyżki gęstej śmietany 12-18%

  • 2 łyżki majonezu

  • 2 łyżeczki cukru

  • sól i pieprz do smaku


 

Pora oczyścić, umyć i jasną jego część pokroić w cienkie półplasterki. Jabłko obrać (ale nie koniecznie) i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, marchewkę obrać i zetrzeć na tej samej tarce. Wszystko wymieszać ze śmietaną i majonezem, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Gotowe - smacznego :)

1 komentarz: