"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

czwartek, 23 października 2014

Surówka z włoskiej kapusty z granatem

Smaczna, zdrowa i elegancka surówka, która wyśmienicie dopełni każde danie. Polecam to ciekawe połączenie smaków :)

 


Składniki:

  • pół kapusty włoskiej

  • ok. 2 cm jasnej części pora

  • 1 owoc granatu

  • sok z cytryny do smaku

  • cukier do smaku

  • sól do smaku

  • 1 łyżka majonezu

  • 1 łyżka jogurtu greckiego


 

Kapustę drobno pokroić, pora pokroić w półplasterki, dodać wydrążone nasiona granatu. Majonez z jogurtem wymieszać dodać do miski z kapustą, porem i granatem, wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem.  Gotowe, smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz