Składniki:
- 4 filety tilapii
- 1 duże jajko
- sól i pieprz do smaku
- pół szklanki mąki
- 1 łyżeczka przyprawy Knorr do mięs
- olej do smażenia
Filety ryby dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić i oprószyć pieprzem, odstawić na kilkanaście minut.
Jajko rozmącić z niewielką ilością soli.
Mąkę wymieszać z przyprawą Knorr.
Na patelni rozgrzać olej. Filety ryby panierować w mące z przyprawą, następnie w rozmąconym jajku i znowu w mące. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć powoli na złoty kolor z obu stron. Usmażone porcje zdjąć z patelni na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby osuszyć z pozostałego od smażenia tłuszczu. I gotowe - smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz