"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

sobota, 4 października 2014

Tilapia w chrupiącej panierce


Składniki:

  • 4 filety tilapii

  • 1 duże jajko

  • sól i pieprz do smaku

  • pół szklanki mąki

  • 1 łyżeczka przyprawy Knorr do mięs

  • olej do smażenia


 

 

 

Filety ryby dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić i oprószyć pieprzem, odstawić na kilkanaście minut.

Jajko rozmącić z niewielką ilością soli.

Mąkę wymieszać z przyprawą Knorr.

Na patelni rozgrzać olej. Filety ryby panierować w mące z przyprawą, następnie w rozmąconym jajku i znowu w mące. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć powoli na złoty kolor z obu stron. Usmażone porcje zdjąć z patelni na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby osuszyć z pozostałego od smażenia tłuszczu. I gotowe - smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz