Kilka razy już wykorzystałam go do różnych wypieków. Doskonale komponuje się ze skórką pomarańczową na serniku, ale nie tylko. Wymieniać można by było dużo: babki, drożdżówki, pączki, pierniczki.... Sprawdził się więc mogę go polecić innym osobom.
Składniki:
- 15 dkg cukru pudru
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- 1-2 łyżki gorącej wody
- Ja od siebie do tego przepisu dodaję jeszcze 5-6 kropli olejku cytrynowego (lub innego wedle uznania)
Wszystkie składniki należy dokładnie, energicznie wymieszać (chodzi o to żeby woda nie wystygła). Po uzyskaniu jednolitej konsystencji lukru posmarować nim ciasto. Tak samo jak w przypadku polewy czekoladowej można stosować różne przez nas wymyślone wykończenia dekoracyjne. Łatwo, szybko, efektownie. Polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz