![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/przepisy-0242-300x225.jpg)
Składniki :
- kapusta pekińska (niezbyt duża)
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka cukru
- 4 łyżki soku z cytryny
- świeżo zmielony pieprz (najlepiej kolorowy)
- sól
Kapustę pokroić w cienkie paseczki, posolić do smaku.Pomarańcze sparzyć, wyszorować, zetrzeć skórkę (przyda się do dekoracji). Pomarańcze dokładnie obrać, pokroić w plasterki,a każdy plasterek na kolejne 6 części.
Przygotować dip w następujący sposób:
W małej miseczce wymieszać jogurt, majonez, sok z cytryny, cukier. Posolić i popieprzyć do smaku. Polać dipem (zostawiając kilka łyżek dipu do polania na wierzchu pomarańczy) pokrojoną kapustę, wsypać pokrojone pomarańcze, polać resztą dipu i posypać na nim startą skórkę pomarańczową.
Pyszna surówka gotowa w kilka chwil. Smacznego :)
![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/przepisy-0151-300x225.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz