![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/przepisy-022-300x225.jpg)
Składniki :
- 1,2 kg karkówki
- 0.5 kg soli
- 0,5 słoiczka francuskiej musztardy (najlepsza Kamis)
![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/przepisy-024-300x225.jpg)
Sól, wysypać na blachę na której będziemy piec mięso w piekarniku. Karkówkę umyć, osuszyć, położyć na soli wysypanej na blasze. Mięsa niczym nie przyprawiać ponieważ soli wciągnie sobie samo ze spodu. Piekarnik nastawić na 190 stopni i piec w nim mięso 1,5 godziny. Po tym czasie posmarować powierzchnię karkówki musztardą i piec je jeszcze kolejne 15 minut. Gotową karkówkę podawać z ziemniakami kopytkami,frytkami..... oraz wybranymi ulubionymi surówkami. Do tak przyrządzonego mięsa pasuje właściwie wszystko. Nie wykorzystane można użyć jako przekąskę lub dodatek do kanapek w towarzystwie np. ćwikły z chrzanem, ale nie tylko ;) Gorąco polecam, życząc smacznego !
![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/przepisy-021-300x225.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz