![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/przepisy-016-300x225.jpg)
Składniki :
- 0,5 kg pieczarek pokrojonych w plasterki
- 2 duże lub 3 małe papryki (mogą być różne kolory) pokrojone w kostkę
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 2 łyżki masła lub margaryny
- 4 łyżki oleju do posmażenia warzyw
- wegeta, sól, papryka ostra, granulowany czosnek - do smaku
- 5-6 łyżek gorącej wody
- Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć na nim pieczarki, aż odparuje z nich sok
- Na drugiej patelni również na 2 łyżkach rozgrzanego oleju podsmażyć paprykę z cebulą, aż będą szkliste (nie brązowe)
- W rondelku rozpuścić masło i przełożyć do niego podsmażone warzywa
- Warzywa z masłem podlać 5-6 łyżkami gorącej wody i wszystko dusić jeszcze jakieś 10-15 minut doprawiając w tym czasie do smaku podanymi wyżej przyprawami lub wg własnego uznania. W czasie duszenia cebula z masłem zagęszczą nasz sos. Ciekawy i smaczny dodatek do tradycyjnych mięs gotowy w kilka minut. SMACZNEGO :)
![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/przepisy-0211-300x225.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz