![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/IMG_4472-300x225.jpg)
Składniki dla 4 osób:
- 10-12 ziemniaków
- przyprawa np. do ziemniaków
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- woreczek lub rękaw do pieczenia
1. Ziemniaki obrać, pokroić w grubszą kostkę lub jak są niezbyt duże w ćwiartki. Polać oliwą lub olejem, posypać przyprawą, wymieszać żeby wszystkie ziemniaki były obtoczone tłuszczem i przyprawami.
2. Tak przygotowane włożyć do woreczka lub rękawa do pieczenia. Dokładnie spiąć końcówki foli i przełożyć do piekarnika. Piec 50-60 minut w temp. 180 stopni.
3. Po tym czasie ziemniaczki powinny być zarumienione, a po wyjęciu z folii nie są wysuszone jak to bywa kiedy pieczemy je tradycyjnie na gołej blaszce. Jeśli chcemy bardziej przyrumienione ziemniaczki to wystarczy na 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek :)
![](http://to-tylko-blog.blog.pl/files/2014/01/IMG_4462-150x150.jpg)
Podana w przepisie "przyprawa do ziemniaków" to tylko propozycja bo oczywiście możemy eksperymentować po swojemu na różne smaki i sposoby ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz