Składniki farszu :
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 500 g kapusty kiszonej
- sól i pieprz mielony do smaku
- 6-8 naleśników wg tego przepisu
Oprócz tego:
- mąka do panierowania
- 2 jajka do panierowania
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia krokietów
Przygotowanie farszu
Kapustę drobno posiekać, zalać wodą i ugotować ok. 20 minut. Ugotowaną dokładnie odcedzić. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażyć na 2 łyżkach oliwy ok 10 minut, posolić. Do podsmażonych pieczarek z cebulą dodać odcedzoną kapustę, doprawić do smaku pieprzem i całość smażyć ok 5 minut. Chwilę ostudzić.
Na każdym naleśniku rozsmarować ok 2 łyżki farszu. Zwijać krokiety : najpierw założyć 2 cm boki, a następnie zwijać w rulon. Panierować : w mące, w jajku, w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z każdej strony. Najsmaczniejsze są prosto z patelni, kiedy panierka wspaniale chrupie. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz