Składniki :
- 4 placki tortilli (ja robię domowe ale mogą być kupne)
- 8 dobrej jakości paluszków rybnych (można więcej w zależności ile ich się zmieści w placku)
- kilka liści ulubionej, dowolnej sałaty
- pomidory
- świeży ogórek
- szczypiorek lub cebulka dymka
- sos : 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 3-4 łyżki ketchupu pikantnego, 2-3 ząbki przeciśniętego czosnku, suszone zioła : bazylia, oregano, tymianek, lubczyk - po szczypcie każdego (wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać)
Paluszki rybne usmażyć na głębokim tłuszczu na złocisty kolor, usmażone odsączyć na papierowym ręczniku.
Na ciepłe placki nakładać liście sałaty, sos, pokrojone w półplasterki pomidory i ogórki, posypać posiekany szczypiorek lub dymkę, ułożyć gorące 2 paluszki rybne i zwijać w rulon. Gotowe - Smacznego :)
To mój dzisiaj drugi przepis z tortillami, jaki zgarniam do notatnika. :)
OdpowiedzUsuń