"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

poniedziałek, 17 marca 2014

Sałatka z pierożkami Sacchettini

Smaczna sałatka, gotowa w kilka minut. 




Składniki :


  • 1 opakowanie (250 g) pierożków Sacchettini (z nadzieniem z ricottą i kremem pieczarkowo-truflowym)
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 pomidory
  • szczypiorek lub cebulka dymka
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 ząbki przeciśniętego czosnku 
  • pieprz świeżo zmielony
Pierożki ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Zahartować zimną wodą i ostudzić.
Z pomidorów usunąć nasionka, resztę pokroić w kostkę. Do pokrojonych pomidorów dodać ogórki konserwowe również pokrojone w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek lub cebulkę. Całość doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z majonezem. Na koniec dodać ugotowane pierożki, delikatnie wymieszać. Sałatka bardzo fajnie smakuje podana na liściach lodowej sałaty. Smacznego :)

PS. Pierożki Sacchettini można śmiało zastąpić pierożkami Tortellini z ulubionym nadzieniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz