Składniki :
- 1 opakowanie (250 g) pierożków Sacchettini (z nadzieniem z ricottą i kremem pieczarkowo-truflowym)
- 3 ogórki konserwowe
- 2 pomidory
- szczypiorek lub cebulka dymka
- 3 łyżki majonezu
- 2 ząbki przeciśniętego czosnku
- pieprz świeżo zmielony
Z pomidorów usunąć nasionka, resztę pokroić w kostkę. Do pokrojonych pomidorów dodać ogórki konserwowe również pokrojone w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek lub cebulkę. Całość doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z majonezem. Na koniec dodać ugotowane pierożki, delikatnie wymieszać. Sałatka bardzo fajnie smakuje podana na liściach lodowej sałaty. Smacznego :)
PS. Pierożki Sacchettini można śmiało zastąpić pierożkami Tortellini z ulubionym nadzieniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz