"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

niedziela, 23 marca 2014

Roladki drobiowe z serem żółtym

To odpowiednik popularnego de volaille. Pyszne kotleciki z piersi kurczaka zrolowane z plastrem żółtego sera, w chrupiącej panierce. W sam raz na obiad.

 Roladki drobiowe z serem


Składniki na 4 roladki : 

  • 4 połówki piersi z kurczaka

  • 4 plastry sera żółtego

  • 2 jajka

  • sól i pieprz mielony do smaku

  • bułka tarta do panierowania

  • olej do smażenia


 

Filety umyć osuszyć i rozbić na kotlety, posolić i oprószyć pieprzem. Na każdym kotlecie ułożyć plaster sera i zrolować ja de volaille. Kotlety panierować w bułce tartej, jajku rozmąconym z solą i pieprzem i ponownie w bułce tartej. Na patelni (można tez smażyć na głębokim tłuszczu) rozgrzać olej i na gorącym smażyć nasze roladki na złoty kolor z każdej strony. Smażymy min 8 minut. Roladki wyśmienicie smakują z dodatkiem sałaty z jajkiem, jogurtem i śmietaną - przepis TUTAJ - Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz