Składniki na 4 roladki :
- 4 połówki piersi z kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 2 jajka
- sól i pieprz mielony do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Filety umyć osuszyć i rozbić na kotlety, posolić i oprószyć pieprzem. Na każdym kotlecie ułożyć plaster sera i zrolować ja de volaille. Kotlety panierować w bułce tartej, jajku rozmąconym z solą i pieprzem i ponownie w bułce tartej. Na patelni (można tez smażyć na głębokim tłuszczu) rozgrzać olej i na gorącym smażyć nasze roladki na złoty kolor z każdej strony. Smażymy min 8 minut. Roladki wyśmienicie smakują z dodatkiem sałaty z jajkiem, jogurtem i śmietaną - przepis TUTAJ - Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz