"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie" - cyt. Jean-Jacques Rousseau

sobota, 15 lutego 2014

Rukola i surimi z pomarańczą

Rewelacyjna sałatka, idealne połączenie pikantno-orzechowej rukoli, słodkiej pomarańczy, charakterystycznego surimi i aromatycznego sosu czosnkowego.




Składniki na 4 porcje:


  • 4 garście rukoli
  • 2 pomarańcze
  • 8 szt. surimi krewetkowego w oleju
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 duże ząbki przeciśniętego czosnku
  • sól, pieprz do smaku
Do miski włożyć umytą i osuszoną rukolę,obrane i pokrojone w kawałki/kostkę pomarańcze, posiekane orzechy i surimi. Z majonezu, jogurtu i czosnku przygotować sos, doprawić do smaku solą i pieprzem, polać nim sałatkę.

Surimi możemy również spokojnie zastąpić podsmażonymi na oliwie krewetkami :)

Mega pyszna sałatka. Polecam !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz