Składniki na 4 porcje:
- główka czosnku
- 1-2 łyżki masła
- 1 litr wody
- 2 kostki rosołowe
- 2 serki topione po 100 g
- bułka na grzanki
- natka koperku lub pietruszki
Czosnek obrać, posiekać, obsmażyć na maśle (nie rumienić). Dolać gorącą wodę 1 litr, dołożyć kostki rosołowe, serki topione i powoli gotować do rozpuszczenia serków.Bułkę pokroić na kromki, każdą posmarować lekko masłem lub skropić oliwą i opiec na suchej gorącej patelni. Grzanki obsypać posiekaną natką.
Przepyszna zupa i chrupiące grzanki. Smacznego !
Witaj, spodobał mi się Twój blog, dlatego postanowiłam zaprosić Cię do zabawy Liebster blog, więcej na moim blogu.
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam!
http://weekendowa-kuchenka.blogspot.com/2014/02/liebster-blog-award.html